OWV

Emmalaan 60 in Rotterdam

Nieuws


Mogelijkheid voor parkeervergunning Kleiwegkwartier voor OWV-leden

Op donderdag 7 januari staat het onderwerp parkeervergunningen op de agenda van het OWV bestuur. Graag horen we van onze leden met een ligplaats in de OWV-haven en die niet in het Kleiwegkwartier wonen of zij interesse hebben in het hebben van een parkeervergunning via de OWV. De kosten hiervoor bedragen € 115,20 per jaar (tarief 2021) en worden -bij toekenning- door de vereniging doorbelast aan het betreffende OWV-lid.

Leden met een ligplaats in de OWV haven en die niet in het Kleiwegkwartier wonen en interesse hebben in een parkeervergunning met een looptijd van één jaar (net zoals het OWV-lidmaatschap) kunnen zich tot uiterlijk 6 januari 2021 aanmelden voor een aanvraag parkeervergunning tegen bewonerstarief via de OWV.

Voor het aanmelden, mail je naam en adres naar: bestuur@owv-rotterdam.nl

Het is voor leden niet mogelijk om bij de gemeente zelf een “jachthaven-parkeervergunning” aan te vragen, dit kan alleen via de vereniging.

De vergunningen aangevraagd voor 1 februari 2021 maken een grote kans om ook toegekend te worden volgens Parkeerbeheer. Om die reden vragen we om uiterlijk 6 januari ons te berichten of je een parkeervergunning voor een jaar wilt. De parkeervergunning is geldig vanaf de invoering betaald parkeren (1 februari 2021) en wordt jaarlijks tot opzegging verlengd. De parkeervergunning is in basis voor één voertuig/kenteken. Meerdere voertuigen op één parkeervergunning is technisch mogelijk, maar dat bieden we als vereniging niet aan. Het heeft naast het vele werk ook een bepaald risico, bijvoorbeeld wanneer een kenteken niet goed geregistreerd staat en dat vervolgens iemand wel een parkeerboete krijgt. Een mutatie van een kenteken wordt uiteraard gedaan als een OWV-lid een ander voertuig krijgt gedurende het jaar. De volledige kosten voor deze jaarvergunning worden aan het begin van het jaar gefactureerd door onze penningmeester.


Hieronder de algemene informatie die we van Parkeerbeheer hebben ontvangen:

  • Het betaald parkeren geldt in het Kleiwegkwartier van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 23.00 uur. Het laagste straatparkeertarief van € 1,76 per uur is van toepassing in parkeersector 800. Bij zwembad De Wilgenring en op diverse plekken in Schiebroek is het nog gratis parkeren.
  • De bewoners en bedrijven gevestigd in het Kleiwegkwartier kunnen één of meerdere vergunningen (bewoners max. 2 per adres) aanvragen. De aanvraagprocedure begint op 4 januari 2021. 
Er worden minder vergunningen uitgegeven dan dat er openbare parkeerplekken zijn zodat bezoekers voldoende mogelijkheden hebben om hun voertuig (betaald) te parkeren. Dat betekent dat er een wachtlijst voor een parkeervergunning kan ontstaan.
  • Voor de jachthavens is er een speciale regeling waar we als de OWV gebruik van kunnen maken. Als jachthaven mogen we voor maximaal 50% van de vaste ligplekken een parkeervergunning aanvragen. In ons geval betekent dat er maximaal 42 vergunningen aangevraagd mogen worden. De toekenning van een parkeervergunning door de Gemeente Rotterdam is op basis van beschikbaarheid. De parkeervergunning is geldig op alle openbare parkeerplaatsen in parkeersector 80.
  • Niet de leden, maar de vereniging kan op basis van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel vergunningen aanvragen voor het “bewonerstarief”. 
De vereniging is verantwoordelijk om het kenteken van het voertuig van het verenigingslid te koppelen aan de parkeervergunning via een digitale portal.
  • De kosten van een parkeervergunning in 2021 bedraagt € 115,20 per jaar.

Het is mooi dat aan leden van een jachthavenvereniging de mogelijkheid wordt geboden om tegen bewonerstarief een parkeervergunning aan te vragen. De registratie en het bijhouden van de mutaties van kentekens kan voor de OWV de nodige impact hebben. Als bestuur willen we eerst met jaarvergunningen ervaring opdoen. Nadat  we meer inzicht hebben gekregen hoe het aanvragen en registreren in de praktijk werkt, gaan we bespreken of eventueel nog meer mogelijk is.

Wij horen graag van je - uiterlijk 6 januari - ook voor eventuele aanvullende ideeën.

Goede jaarwisseling toegewenst!

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur van de OWV