Emmalaan 60 in Rotterdam

Winterstalling op het werkeiland


De Onderlinge Watersport Vereniging heeft een werkeiland en deze wordt gebruikt voor de winterstalling van kleine schepen/sloepen.

De OWV-leden hebben voorrang, maar ook niet-leden kunnen gebruik maken van de winterstalling. Op het eiland is elektra beschikbaar, maar geen leidingwater.

Ter voorkoming van de vervuiling van de grond is het van belang dat elke boot een voldoende groot dekzeil onder de boot heeft liggen.

Het hellen wordt met elkaar gedaan met behulp van hellingswagens. Iedereen die van deze winterstalling gebruik maakt die helpt mee; met elkaar hellen we de boten.

Een ieder wordt verzocht om op tijd te zijn, zodat we niet op elkaar hoeven te wachten. Maak ook tijdig uw boot gereed voor vertrek richting eiland.

Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt het eiland en de hellingbaan gereed gemaakt voor gebruik.

Op zaterdag 9 oktober 2021 is het gezamenlijk hellen van de boten. Indien er meer dan 14 aanmeldingen zijn voor de winterberging op het werkeiland, dan worden de werkzaamheden van het hellen verdeeld over zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober.

De hellingmeester heeft de leiding en bepaalt met onze havenmeester de volgorde en plaatsing van de vaartuigen. De vaartuigen worden op bokken gezet met behulp van hellingswagens. Deze zijn ca. 4,5 meter, dus we kunnen alleen vaartuigen tussen de 5 meter en 7,5 meter hellen.

Zaterdag 9 april 2022 worden de vaartuigen weer naar de haven gebracht. Ook dit wordt met elkaar door de eigenaren van de vaartuigen gedaan. 08.15 uur: koffie op het werkeiland, om 08.30 uur beginnen we met het afhellen.

Tarieven (inclusief BTW):

Winterstalling (oktober-april): 85,00 euro voor leden; 95,00 euro voor niet-leden.

Knippen/scheren (max twee weken): 85,00 euro voor leden; 95,00 euro voor niet-leden

Winterstallen volgbootje bij/op werksteiger: 25,00 euro

We hebben plaats op het werkeiland voor maximaal 20 boten.

Vul hieronder het formulier in en verstuur de gevraagde gegevens naar de vereniging.

  • aanmeldingen op volgorde van binnenkomst tot max 20 boten

  • OWV-leden hebben voorrang tot 21 september 2021

  • aanmelden kan tot uiterlijk 30 september 2021

Winterstalling werkeiland OWV 2021-2022