OWV

Emmalaan 60 in Rotterdam

Winterstalling op het werkeiland 2022/2023


De Onderlinge Watersport Vereniging heeft een werkeiland en deze wordt gebruikt voor de winterstalling van kleine schepen/sloepen.

De OWV-leden hebben voorrang, maar ook niet-leden kunnen gebruik maken van de winterstalling. Op het eiland is elektra beschikbaar, maar geen leidingwater.

Ter voorkoming van de vervuiling van de grond is het van belang dat elke boot een voldoende groot dekzeil onder de boot heeft liggen.

Het hellen wordt met elkaar gedaan met behulp van hellingswagens. Iedereen die van deze winterstalling gebruik maakt die helpt mee; met elkaar maken we (een week eerder) het werkeiland gereed en hellen we de boten.

Een ieder wordt verzocht om op tijd te zijn, zodat we niet op elkaar hoeven te wachten. Maak ook tijdig uw boot gereed voor vertrek richting eiland.

Op zaterdag 1 oktober 2022 wordt het eiland en de hellingbaan gereed gemaakt voor gebruik. Iedereen die gebruik maakt van de winterstalling helpt mee. 8.45 uur koffie/thee op de haven, om 9.00 uur naar het werkeiland, 9.15 uur aanvang werkzaamheden.

Op zaterdag 8 oktober 2022 is het gezamenlijk hellen van de boten. 7.45 uur koffie/thee op de haven, om 8.00 uur met de boten naar het werkeiland.

De hellingmeester heeft de leiding en bepaalt met onze havenmeester de volgorde en plaatsing van de vaartuigen. De vaartuigen worden op bokken gezet met behulp van hellingswagens. Deze zijn ca. 4,5 meter, dus we kunnen alleen vaartuigen tussen de 5 meter en 7,5 meter hellen.

Zaterdag 1 april 2023 worden de vaartuigen weer naar de haven gebracht. Ook dit wordt met elkaar door de eigenaren van de vaartuigen gedaan. 08.15 uur: koffie op het werkeiland, om 08.30 uur beginnen we met het afhellen.

Tarieven (inclusief BTW):

Winterstalling (oktober-april): € 90,00 voor leden; € 105,00 voor niet-leden.

Knippen/scheren (max twee weken): € 90,00; alleen voor werkende leden OWV met ligplaats. Knippen/scheren valt samen met het afhellen van de boten en een ieder die hier gebruik van wil maken, die helpt mee bij het winterklaar maken van het eiland + bij het afhellen in het voorjaar.

Winterstallen volgbootje bij/op werksteiger: € 25,00.

We hebben plaats op het werkeiland voor maximaal 18 boten.

Vul hieronder het formulier in en verstuur de gevraagde gegevens naar de vereniging.

  • aanmeldingen op volgorde van binnenkomst tot max 18 boten

  • OWV-leden hebben voorrang tot 21 september 2022

Aanmelden winterstalling werkeiland OWV