Emmalaan 60 in Rotterdam

Winterstalling op het werkeiland


De Onderlinge Watersport Vereniging heeft een werkeiland en deze wordt gebruikt voor de winterstalling van kleine schepen/sloepen.

De OWV-leden hebben voorrang, maar ook niet-leden kunnen gebruik maken van de winterstalling. Op het eiland is elektra beschikbaar, maar geen leidingwater.

Ter voorkoming van de vervuiling van de grond is het van belang dat elke boot een voldoende groot dekzeil onder de boot heeft liggen.

Het hellen wordt met elkaar gedaan met behulp van hellingswagens. Iedereen die van deze winterstalling gebruik maakt die helpt mee; met elkaar hellen we de boten.

Een ieder wordt verzocht om op tijd te zijn, zodat we niet op elkaar hoeven te wachten. Maak ook tijdig uw boot gereed voor vertrek richting eiland.

Op zaterdag 3 oktober is het eiland en de hellingbaan gereed gemaakt voor gebruik.

Op zaterdag 10 oktober 2020 was het gezamenlijk hellen van de boten.

De hellingmeester heeft de leiding en bepaalt met onze havenmeester de volgorde en plaatsing van de vaartuigen. De vaartuigen worden op bokken gezet met behulp van hellingswagens. Deze zijn ca. 4,5 meter, dus we kunnen alleen vaartuigen tussen de 5 meter en 7,5 meter hellen.

Het tweede weekend van april worden de vaartuigen weer naar de haven gebracht. Ook dit wordt met elkaar door de eigenaren van de vaartuigen gedaan.

Tarieven (inclusief BTW):

Winterstalling (oktober-april): 85,00 euro voor leden; 95,00 euro voor niet-leden.

Knippen/scheren (max twee weken): 85,00 euro voor leden; 95,00 euro voor niet-leden

Winterstallen volgbootje bij/op werksteiger: 25,00 euro

We hebben plaats op het werkeiland voor 14 boten. Het maximum aantal aanmeldingen voor 2020 is inmiddels bereikt.