Emmalaan 60 in Rotterdam

  Nieuws


Oktober nieuws plezierrivier de Rotte

Oktober, de laatste warme zonnestralen schijnen, de bladeren kleuren rood, geel en oranje en het weer is afwisselend stralend en onstuimig. Het is herfst! Stichting Plezierrivier de Rotte informeer over alles wat speelt omtrent het Landschapspark de Rotte.

De nieuwsflits van deze maand:

Terugblik Rotteconferentie

Ewoud Dekker nieuwe voorzitter stichting Plezierrivier

Michael Kortlandt nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

'De sterkste schakel' wint open oproep Poort van Noord

Carol Hol onderscheiden met Rotterdamse Erasmusspeld

Succesvolle editie Rotterdam Experience

Eerste editie Rotte Dam Loop geslaagd

Crooswijkse Bocht 'Under construction'

Poort van Noord weer in de aandacht bij het Stadsmakerscongres 2021

Eerste verkenningen voor Plasticvrije Rotte

Nieuws vanuit ons netwerk

lees de nieuwbrief via deze link

Lees meer

Hellen klaar, werkbeurten gaan van start

De eerste zaterdag van oktober is gereserveerd voor het winterklaar maken van het werkeiland. De tweede zaterdag van oktober helpen we elkaar met het hellen van de boten. De derde zaterdag van oktober beginnen de werkbeurten. Dit is het ritme van de OWV en zo zorgen we met elkaar ervoor dat de haven goed onderhouden blijft. Dit jaar gaan we verder met het vernieuwen van de steigers. Ieder werkend lid met ligplaats is ook dit jaar ingedeeld voor twee werkbeurten.

Het hellen is voorspoedig verlopen. Door de inzet van een ieder was het hellen zaterdag om 13.00 uur al klaar. Het weer hielp dit jaar ook enorm mee!

Lees meer

Gourmet en Kaasfondue avond

Op zaterdag 23 oktober wordt er voor de OWV-leden een Gourmet en Kaasfondue avond georganiseerd. Er is plek voor max 20 personen. Aanmelden kan in het clubhuis of met een mail naar jachthaven@owv-rotterdam.nl

Lees meer

Corona-toegangs-bewijs bij de OWV

Vanaf 25 september 2021 geldt het controleren van het Coronatoegangsbewijs (CTB) ook bij de OWV voor de horecafaciliteiten in het Clubhuis. Op het moment dat de horecafaciliteiten van het Clubhuis gebruikt worden, moet iedereen die naar binnen wil -in de ruimte waar de bar staat en de stoelen en tafels staan- zijn of haar CTB (of vaccinatiebewijs) tonen. Zonder een CTB (of vaccinatiebewijs) is het alleen mogelijk om buiten het Clubhuis iets te drinken/eten.

Het CTB (of een vaccinatiebewijs) wordt gescand overeenkomstig en zolang de richtlijnen voor de horeca van toepassing zijn. Als vereniging gaan we hier zorgvuldig mee om, o.a. om te voorkomen dat we een boete van 2500 euro krijgen. Tot nader bericht geldt dit voor alle reguliere en bijzondere activiteiten in het Clubhuis.

Lees meer

Feestelijke bijeenkomst einde vaarseizoen 2021

De tijd vliegt voorbij en hopelijk komen er nog een paar mooie nazomerdagen, maar het einde van vaarseizoen 2021 is nu toch echt in zicht. Het bestuur van de OWV nodigt al haar leden en donateurs van harte uit om het vaarseizoen feestelijk met elkaar af te sluiten op zaterdag 25 september van 16.00 tot 18.00 uur op de OWV-haven. Uiteraard zijn partners en kinderen van onze leden ook van harte welkom.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en.... voor alle werkende leden, ondersteunende leden en donateurs is er een klein presentje.

Hoewel het varen even stil ligt in de winter, blijven we als vereniging actief met het organiseren van diverse activiteiten (zie het overzicht van alle reeds geplande activiteiten op onze website) en uiteraard zijn er de werkzaamheden tijdens de werkbeurten in de haven. Op die manier houden we contact met elkaar totdat in april 2022 een mooi nieuw vaarseizoen voor ons ligt.

Je aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld.

Lees meer

Buitenboordmotor winterklaar maken

Regelmatig komt de vraag voorbij over het winterklaar maken van de buitenboordmotor. In dit filmpje wordt het stap voor stap uitgelegd.

https://youtu.be/vbpQU_yIkTU

Lees meer

Pannenkoekenmiddag druk bezocht

Francesco en Hélèn waren al vroeg aan de slag met alle voorbereidingen. Om 13 uur stonden de eerste pannenkoekenliefhebbers al in het Clubhuis en na ruim 200 pannenkoeken was de emmer beslag leeg en de OWV-leden voldaan. Weer een bijzonder geslaagde middag vanwege heerlijke pannenkoeken, het mooie terrasweer en de gezelligheid die de aanwezige OWV-leden meebrachten. In 2022 is de pannenkoekenmiddag weer op de vertrouwde datum: de zondag na vaderdag.

Lees meer

Verlicht varen wederom een succes

Het verlicht varen op de laatste zaterdagavond van augustus is de traditionele afsluiting van het vaarseizoen. Gelukkig is deze avond dit jaar weer georganiseerd en er was volop belangstelling om met een versierde boot de route op de Bergse Plassen te volgen.

Lees meer

Mosselavond wederom een succes

De mosselavond in het clubhuis van de OWV was weer een succes. Eten en drinken in goed gezelschap maakt een gezellige avond. Dank aan Bas die weer krakend verse mosselen rechtstreeks uit Bruinisse heeft gehaald en deze op drie verschillende manieren heeft bereid: gekookt in Belgisch bier, met Zeeuws spek en op Thaise wijze. Voor degene die niet van mosselen houden waren er diverse saté-en shaslick gerechten. Hou de OWV-website in de gaten voor de komende activiteiten van onze vereniging.

Lees meer

Veilig zwemmen in de Bergse Plassen

De Bergse Plassen in Hillegersberg-Schiebroek (Rotterdam) zijn geen officieel zwemwater zoals bijvoorbeeld de Kralingse Plas. Toch wordt er regelmatig gezwommen in en zien we een toename van het aantal lange-afstand-open-water zwemmers. Stichting Bergse Plassen wilt wat tips geven om veilig te zwemmen in de Bergse Plassen ook al is het geen officieel zwemwater. Stichting Bergse Plassen werkt hiermee samen met Politie Eenheid Rotterdam en 010 Sports. Zwemmen in de Bergse Plassen is altijd voor ieders eigen risico. lees meer

Lees meer

Zondag 12 september Pannenkoekenmiddag

Welkom op zondag 12 september vanaf 13.00 uur bij de populaire pannenkoekenmiddag!

Lees meer

Geslaagde wijnproeverij

We kijken terug op een prachtig vaarweekend en een geslaagde wijnproeverij. Dank aan iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de gezelligheid. Extra dank aan Wilma en Arien voor de organisatie. Hou de OWV-website in de gaten voor de andere activiteiten.

Lees meer

Mosselavond 7 augustus volgeboekt

De aanmeldingen kwamen snel binnen en helaas kunnen we geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen, we zitten vol.

Hou de website in de gaten voor andere OWV-activiteiten.

Lees meer

Lampionnen optocht zaterdag 28 augustus


De vereniging Bergse Plassen nodigt de OWV-leden uit om samen met de andere watersporters van de Bergse Plassen deel te nemen aan de Lampionnen optocht op zaterdag 28 augustus. Deze zal van start gaan op de Achterplas bij Plaswijckpark om 21.00 uur, verzamelen vanaf 20.30 uur.

Dit jaar is het thema voor het versieren van de boten Zomersporten 2021. Door de vele sport activiteiten en de Olympische spelen kan er gekozen woden uit vele mooie team sporten. De mooiste boot wordt beloond met een prijs. De beoordelingscommissie doet de prijsuitreiking direct aan het einde van de rondvaart.

De boot van Plaswijckpark opent de parade en alle deelnemers wordt gevraagd dit schip te volgen. Plaswijckpark heeft ook de route gemaakt.

- de corona regels zijn van toepassing

- vuurwerk is niet toegestaan

- hou met het versieren rekening met de doorvaart hoogte bij de Straatweg

- alle deelnemende boten moeten verlichting voeren.

Een mooie evenement dat vorige jaar niet door kon gaan, maar gelukkig dit jaar weer wordt georganiseerd.
Lees meer

Wijnproeverij met Spaanse wijnen: zaterdag 17 juli

Op zaterdag 17 juli wordt in ons Clubhuis een wijnproeverij georganiseerd met prachtige witte en rode wijnen uit Spanje. Arien gaat ons meer vertellen over de wijnen en we zorgen dat er brood, kaas en salade is tijdens het ontdekken van de wereld van de Spaanse wijnen. Er is plaats voor 20 wijnproevers, dus meld je snel aan: jachthaven@owv-rotterdam.nl of via het aanmeldformulier op de pagina "activiteiten"

Lees meer

Blauwalg Bergse Plassen

Op dit moment vermeerdert de aanwezige blauwalg in de Bergse Plassen snel. Na het weekend plaatst de gemeente Rotterdam waarschuwingsborden. Zwemmers die in aanraking komen met blauwalg kunnen binnen twaalf uur last krijgen van irritaties aan hun ogen en huid. Andere klachten zijn koorts, hoofdpijn, gezwollen lippen en maag- en darmklachten, zowel diarree en overgeven. De verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vaak vanzelf. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalg. Ze krijgen de bacterie bijvoorbeeld binnen als ze hun vacht likken. Let dus goed op.

Lees meer

De Rotte Conferentie

Het is zover! Na uitstel geen afstel, de Derde Rotteconferentie gaat door. Het thema is ‘Landschapspark de Rotte’ van oorsprong tot dam. Een landschapspark in en nabij steden, met grote betekenis voor het metropolitane leven, wonen en recreëren, voor integratie, onderwijs en ondernemen, voor water en natuur. Hoe dit te bereiken, met volle aandacht voor evenwicht tussen levendigheid en leefbaarheid? De OWV leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze open discussie.

SAVE THE DATE
3 september 2021
09:30 - 15:30 uur

Reserveer de datum alvast in je agenda. De officiële uitnodiging en het programma volgen op korte termijn. Aanmelden kan al via deze link

Lees meer

Inspectie van de Westlander

Vrijdag 25 juni is de Westlander op de kant gezet bij de Alvo voor een grondige inspectie. De Westlander moet in goede staat van onderhoud blijven, want deze is nodig om komende winter de onderhoudswerkzaamheden aan de haven te kunnen doen. Bas heeft de Westlander met de hogedrukreiniger schoongespoten en OWV-lid Toni heeft met meetapparatuur de wanddikte van de Westlander op diverse plekken vastgesteld en een overzicht gemaakt van de slechte plekken. Over het algemeen valt het mee, maar op een paar plekken waar de wanddikte onvoldoende is, moeten platen gelast worden. De eerste twee weken van september worden de werkzaamheden aan de Westlander uitgevoerd, zodat we in oktober weer met de werkbeurten kunnen starten.

#samenonderhoudenwedehaven

Lees meer

Nieuw bord bij de ingang

Het was hard nodig, een nieuw bord met huisnummer bij de ingang van onze jachthaven. Dank aan Bas en Harry die dit weer mooi voor de vereniging geregeld hebben!

#samenonderhoudenwedehaven

Lees meer

Hiswa te water

De 37ste editie van de HISWA te water vindt plaats in Batavia Haven Lelystad. De haven zal dan weer worden omgetoverd tot het walhalla voor ieder type watersporter, van 1 tot 5 september. www.hiswatewater.nl

Lees meer

Niet zwemmen in de haven

Voor de gehele OWV haven geldt dat het verboden is om in de haven te zwemmen. Helaas zien we af en toe toch jeugdigen die dit verbod negeren. De vijf trappen bij de steigers zijn geplaatst zodat iemand in geval van nood voor zijn of haar eigen veiligheid zo snel mogelijk uit het water kan. Informeer dus je gezinsleden én gasten hierover.

Dit zwemverbod geldt overigens voor alle havens om levensgevaarlijke situaties te voorkomen. Als je iemand in de haven ziet zwemmen, informeer deze persoon dat dit niet mag svp. Met elkaar houden we de haven veilig.

De sup-steiger bij de groene portolo is de toegewezen opstapplek voor suppers.


Lees meer

Actie onkruid

Dank aan de ploeg vrijwilligers die op zaterdag 12 juni het onkruid hebben weggehaald in de borders en tussen de tegels.

Vele handen maken licht werk ~ samen onderhouden we de haven

Lees meer

Op- en afstapplek voor suppers

OWV-leden die via de haven op de sup-plank willen stappen, kunnen voortaan de sup-steiger gebruiken naast de werksteiger. Er wordt nog een paal geplaatst die het op en afstappen wellicht makkelijker maakt én er komt een zwemtrap voor het geval iemand toch nog in het water valt. Het is de bedoeling dat de suppers deze steiger voortaan gebruiken en niet meer via de steigers van de ligboxen het water betreden. Informeer a.u.b. ook de gezinsleden over deze sup-steiger.

Lees meer

IJsjes te koop in het Clubhuis

Er is weer ijs te koop in het Clubhuis op zondagmiddagen tussen 14.00 en 18.00 uur.

Lees meer

Plastic Whale Rotterdam

Op 8 juni is het ieder jaar "Wereld Oceanendag". Ingesteld door de VN naar aanleiding van het Klimaatverdrag dat in 1992 werd afgesloten. En een plasticvrije, schone oceaan begint in eigen omgeving. Dinsdagochtend werd er flink wat afval uit de Bergse Voorplas gevist met behulp van een boot van Plastic Whale Rotterdam, met lokaal ondernemer Frans van Breemen en andere vrijwilligers. www.bergseplassen.org

Lees meer

Havenlichten vervangen

De ingang van onze haven is in het schemer en donker weer goed te vinden met de nieuwe led havenlichten. Dank aan Jos dat hij dit heeft gesignaleerd en gemeld bij het bestuur. Bijzondere dank aan vrijwilligers Joop en Maarten die de lichten hebben gemonteerd. De haven is helemaal klaar voor zwoele zomeravonden op het water. #samenonderhoudenwedehaven

Lees meer

Bericht voor alle ouders

Het is prachtig weer en er wordt volop genoten van het water rond de OWV-haven.

Op basis van een aantal recente gebeurtenissen vraagt het bestuur van de OWV extra aandacht voor de veiligheid van de kinderen.

 1. Het is niet toegestaan om te zwemmen of te suppen in de haven en bij de in- en uitgang van de haven.

 2. Het haventerrein en de haven zijn geen speeltuin en hou er rekening mee dat er geen toezicht is.

 3. Dringend advies is om kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding van een ouder iemand op de haven te laten zijn.

 4. Het is niet toegestaan om via de boot van één van de andere leden het water te betreden of weer aan de wal te komen.

Informeer je kinderen over deze en andere havenregels (zie webstie) zodat we met plezier en veilig kunnen genieten van de haven en het water.


Lees meer

Resultaten botenkeuring 29 mei

Het was een prachtige dag afgelopen zaterdag om de botenkeuring te doen en bijna alle boten in onze haven zijn inmiddels gekeurd. Die keuring doen we elke twee jaar en bij de nieuwe boten die in de haven komen. Er wordt gecontroleerd op de veiligheid (voor jezelf en voor anderen) en de representativiteit (schoon en heel). Het terras van ons clubhuis op de haven was de hele dag open en daar hebben velen van genoten. Er werd aansluitend ook volop gevaren op de Bergse Plassen.

Er zijn 15 boten "afgekeurd". In twee situaties moet de brandstof slang vervangen worden en bij 14 boten moet de brandblusser vervangen worden tot een 2 kg brandblusser waarbij de meter in het groen staat en hij niet over de datum is. Van de leden wordt verwacht dat deze gebreken uiterlijk op 12 juni 2021 verholpen zijn.

De boten die nog niet gekeurd zijn, worden op 12 juni gekeurd.

Dank aan de keuringscommissieleden Joost, Joop, Ron en Jon.

Lees meer

Sluis weer bediening volgens "zomerdienstregeling"

De sluis van de Berg- en Broekse Verlaat heeft t/m 31 oktober bediening op de volgende tijden:

ma t/m do: 09.00 - 17.00 uur

vrij en za: 06.00 - 22.00 uur

zon- en feestdagen: 06.00 - 22.00 uur

Lees meer

Vogelverjager op de haven

Als proef is deze week een vlieger in de vorm van een roofvogel geplaatst bij de ingang van de haven. Hopelijk helpt dit om de vogelpoep op de boten en steigers aanzienlijk te verminderen. Als het werkt, willen we op nog twee of drie plekken een vogelverjager plaatsen, zodat alle ligplekken ervan kunnen profiteren.

Lees meer

Verkeersregelaar op de Rotte vanaf 1 juni

Er komt een verkeersregelaar op de Rotte zodat de watersporters toch meer gebruik kunnen maken van de Rotte en naar de Rottemeren kunnen varen.

Zie onderstaand bericht van het projectbureau:

"De Rotte zal vanaf 1 juni aanstaande weer begaanbaar zijn voor alle vaarweggebruikers, maar wel met een tijdelijke vaarstop. In deze mail zal deze vaarstop verder worden toegelicht.

Iets meer dan een week geleden hebben jullie van ons bericht gekregen dat het boren van de palen in de Rotte opnieuw langer zal gaan duren. Het boren van de palen in de Rotte blijft moeizaam gaan en door extra voorwaarden vanuit bevoegd gezag kunnen we geen volle productie draaien. Deze factoren zijn er de reden van dat we de datum van 31 mei a.s. (de eerder gecommuniceerde einddatum) niet gaan halen. We hebben de vaarwegbeheerder, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, hierover inmiddels geïnformeerd. Door deze vertraging komen we steeds verder in het vaarseizoen en daarom zijn we opzoek gegaan naar alternatief voor het volledig stremmen van de Rotte.

Vanaf 1 juni aanstaande zal de stremming opgeheven worden, maar met een tijdelijke vaarstop. Deze aanvullende maatregel is dat er aan weerszijden van het boorplatform een motorboot met een verkeersregelaar ligt. Bij het uitvoeren van de risicovolle werkzaamheden zullen de verkeersregelaars de Rotte tijdelijk (maximaal 15 minuten) dicht zetten. Vergelijk deze vaarstop met het wachten op een sluis. We kunnen niet van te voren plannen wanneer deze risicovolle werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en kunnen geen indicatie geven wanneer er 15 minuten gewacht moet worden. Wel kunnen we aangeven dat er circa 3 maal per dag risicovolle werkzaamheden plaats zullen vinden. We denken met deze vaarstop een meer flexibele passage mogelijk te maken.

Naar verwachting duurt het boren van de palen tot week 26, oftewel 30 juni. In juli zullen er twee weken lang damwanden geplaatst worden in de Rotte. In deze twee weken wordt met eenzelfde vaarstop (sluis met motorbootjes) de Rotte op een veilige manier begaanbaar gehouden."

Lees meer

Werkzaamheden bij de Rotte duren langer

Onderstaand bericht van het projectkantoor De Groene Boog laat ons weten dat de Rotte langer gestremd is dan verwacht, maar dat op zaterdagen en zondagen de werkzaamheden stil liggen, zodat de Rotte in de weekeinden bevaarbaar is. Dat betekent tot en met vrijdag 2 juli stremming van de Rotte van maandag t/m vrijdag tussen 07.00-19.00 uur, met een passage moment tussen 09.30-10.30 uur.

Hierbij wil ik u informeren dat het boren van de palen in de Rotte tbv de tunnel ‘A16-Rotterdam’ opnieuw langer gaat duren. Dat komt enerzijds omdat bevoegd gezag ons extra voorwaarden oplegt in de vorm dat wij in de voorjaarsvakantie een hele week bepaalde werkzaamheden niet mochten uitvoeren. Daar boven op zijn er werktijdbeperkingen opgelegd ten aanzien van het boren van de palen in de Rotte. Om de bewoners die in de directe nabijheid wonen niet teveel bloot te stellen aan de bouwhinder van alle werkzaamheden die daar op een beperkt oppervlak moeten worden uitgevoerd, mogen wij de werkzaamheden enkel uitvoeren op maandag tot en met vrijdag en wordt het ons niet toegestaan om op zaterdagen te werken. Aan de andere kant blijft het proces van het boren van de palen in de Rotte moeizaam gaan. Deze factoren zijn er de reden van dat wij de datum van 31 mei a.s. niet gaan halen. Wij hebben de vaarwegbeheerder, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, hierover inmiddels geïnformeerd.

Op dit moment moeten er nog ca 40 van de 180 palen worden geboord. Met de beperking van bevoegd gezag die nu geldt, verwachten wij in wk 26 gereed te kunnen zijn met het boren van de palen. Als bevoegd gezag wel akkoord gaat dat wij weer volle productie kunnen maken, dan verwachten wij eind wk 23 gereed te kunnen zijn met het aanbrengen van de palen. Wij hebben de vaarwegbeheerder aangegeven dat wij een verzoek gaan doen om de stremming, onder dezelfde omstandigheden als nu (stremming Rotte maandag t/m vrijdag tussen 07.00-19.00 uur met een passage moment tussen 09.30-10.30 uur) te verlengen tot eind wk 26.

Wij zijn in gesprek met bevoegd gezag met als doel om de werkzaamheden, binnen de geldende wetgeving, op een zo snel mogelijke manier te kunnen uitvoeren teneinde ook de periode van bouwhinder voor ‘omgevingspartijen’ zo kort mogelijk te houden.

Lees meer

Wie heeft voorrang?

Regelmatig wordt de vraag gesteld: "wie mag er eerst bij de Tivoli brug?". Stroomafwaarts heeft voorrang, dat betekent dus dat boten die van de Voorplas komen voorrang hebben.

Kom je van de Achterplas, kijk dus goed of er geen boot aankomt van de Voorplas. Ben je bijna bij de brug en komt er dan een boot van de Voorplas, dan wacht deze boot tot jij de brug onderdoor bent. Geef elkaar de ruimte.

Het "max 6 km bord" geldt overigens niet alleen voor deze doorgang, maar voor de gehele Voor- en Achterplas.

Lees meer

Terras clubhuis bij mooi weer open

Bij mooi weer is het terras bij het Clubhuis weer open op zondag van 14.00 tot 18.00 uur.

De 1,5 meter afstand blijft nog steeds van kracht. Middelen om de handen te desinfecteren zijn aanwezig in het Clubhuis bij de ingang.

Contactloos betalen met bankpas is nu ook mogelijk in het Clubhuis.

Lees meer

Wat iedereen moet weten over de OWV haven

Reglmatig blijkt dat nog niet iedereen zich houdt aan bepaalde afspraken op de haven. Daarom nu, aan het begin van het vaarseizoen, enkele havenregels op een rijtje:

* let er op dat het hek van de ingang is afgesloten


* bij verlaten Clubhuis: licht uit en deur op slot


* zwemmen en vissen is niet toegestaan in de haven


* hou een vrije doorgang op de steigers zodat niemand
 kan struikelen


* vaar langzaam de haven in en uit


* maximale snelheid op de plassen is 6 km per uur* fietsen binnen het hek plaatsen


* klein afval in de container, groot afval zelf afvoeren* geen ringen op de steigers monteren


* eventuele fenders op de nieuwe steigers: uitsluitend 
 in de kleur zwart en vastgemaakt met zwarte tie wraps


* vingerpieren zelf schoon houden


* handen wassen aan de wastafel in de gang van het 
clubhuis (zeep en handdoek aanwezig), i.v.m.
 hygiëneregels is handen wassen in de keuken niet
 toegestaan


* geen zelfbediening in de keuken en de koelkast van
 het ClubhuisInformeer ook de gezinsleden, het geldt voor iedereen die op de haven komt.


Lees meer

Boot & vlag

Onlangs werd de vraag gesteld wanneer de vlag uit mag aan boord en wanneer deze weer binnengehaald moet worden. De natievlag wordt alleen "gehesen" wanneer u aan boord bent. Als u even een boodschap gaat doen laat u de vlag uiteraard hangen. Gaat u echter weer naar huis dan moet u de vlag binnenhalen. Net zoals ‘s avonds; de vlag mag alleen overdag hangen.

Lees meer

Enquete Bergse Plassen

Het mooie weer komt eraan en het vaarseizoen is begonnen. Steeds meer recreanten maken gebruik van de Bergse Plassen. Verleden jaar is Stichting Bergse Plassen gestart met het Schoner en Veiliger maken van de Bergse Voor- en Achterplas. In samenwerking met bewoners en ondernemers zijn er diverse acties geweest. Zo was er een drijvend milieupark; de Walk&Clean acties langs de oevers van de plassen; de burendag 'Samen Glas uit de Plas'; extra vuilnisbakken bij de sluis et cetera. De stichting is opgericht door omwonenden en gebruikers van de Bergse Plassen. Voor dit jaar staan er nieuwe acties op de agenda. Hiervoor kan de stichting uw hulp goed gebruiken! Laat uw mening horen over de acties van vorig jaar, maar deel ook uw ideeën. Op de website van de stichting staat een kleine enquête. Wilt u de moeite nemen deze in te vullen? Zie www.bergseplassen.org/enquete/


Lees meer

Boten afhellen

De weergoden waren ons goedgezind en dat hielp enorm bij het afhellen van de 14 boten van het werkeiland op zaterdag 10 april. In alle vroegte waren de eerste booteigenaren al voor 8.00 uur op het eiland. Door een goede samenwerking en onder leiding van Dick zijn de 14 boten in twee uur tijd te water gegaan. In de tussentijd zorgden Eugenie en Bernard voor de koffie. Laat het mooie weer nu maar komen!

Lees meer

Agenda ALV vrijdag 16 april 20 uur

Hierbij de agenda van de ALV op vrijdag 16 april 2021. Aanvang 20 uur.

Komend weekend ontvangt elk OWV-lid per mail de agenda met de link naar Zoom, de notulen van september 2020 en de overige informatie.

Let op! Gezien de Corona maatregelen wordt deze ALV via Zoom gehouden en NIET in het Clubhuis.

De agenda

 1. Opening
 2. Mededelingen
 3. Voorstellen aspirant-leden
 4. Inkomende - en uitgaande post
 5. Notulen ledenvergadering september 2020
 6. Financieel verslag en verantwoording 2020
 7. Begroting 2021 en de meerjarenbegroting OWV
 8. Verslag kascontrole commissie
 9. Onderhoud haven
 10. Het Clubhuis
 11. Botenkeuring 29 mei 2021
 12. Activiteiten in 2021
 13. Rondvraag
 14. Sluiting ALV

In september 2020 is aangekondigd dat het bestuur de reglementen bekijkt en dat het privacyreglement en video-protocol onderdeel gaan uitmaken van de reglementen. Het plan was om dit te agenderen voor de ALV van april 2021, maar we zetten dit liever op de agenda zodra wij weer bijeen mogen komen voor een ALV in het Clubhuis.

Lees meer

29 mei botenkeuring

Op zaterdag 29 mei vindt de keuring van alle boten in de OWV haven plaats.

Meer informatie....

Lees meer

De Rotte tot 31 mei gestremd

De Rotte is nog tot 31 mei gestremd op doordeweekse dagen tussen 07.00 en 19.00 uur vanwege de werkzaamheden aan de A16 Rotterdam. Door een aantal onvoorziene omstandigheden duren de werkzaamheden voor de Rottemerentunnel op deze locatie langer dan verwacht. Vanwege de start van het vaarseizoen heeft de OWV deze informatie van het projectteam A16 Rotterdam ontvangen.

Wanneer er niet wordt gewerkt, na 19.00 uur en in het weekend, is de Rotte gewoon toegankelijk.

Op de onderstaande data vinden er geen werkzaamheden op de Rotte plaats. De Rotte is ook op deze dagen wel begaanbaar.
• Goede vrijdag 2/4: géén werkzaamheden op de Rotte.
• 2de Paasdag 5/4: géén werkzaamheden op de Rotte.
• Koningsdag 27/4: géén werkzaamheden op de Rotte.
• Hemelvaartsdag 13/5: géén werkzaamheden op de Rotte.
• Dag na Hemelvaartsdag 14/5: géén werkzaamheden op de Rotte.
• 2de Pinksterdag 24/5: géén werkzaamheden op de Rotte

Kijk uit! Op de volgende dagen wordt er wel gewerkt en is de Rotte niet begaanbaar.
• Bevrijdingsdag 5/5: wél werkzaamheden op de Rotte.

Lees meer

Damwand geplaatst bij het werkeiland

Op zaterdag 27 maart is de damwand geplaatst aan de steiger bij het werkeiland. Hiermee voorkomen we dat er een zandophoping ontstaat tussen de twee steigers. Het plaatsen van de damwand scheelt kosten om iemand in te huren om het zand weg te spuiten voordat we de boten ophellen of afhellen. In 2020 zijn er twee nieuwe steigers geplaatst, nu met de damwand kunnen we weer jaren vooruit.

Lees meer

Uiterlijk zondag 28 maart boten in eigen box

De boten kunnen terug naar hun "eigen box" en een ieder wordt verzocht om dit de komende week of het volgend weekend even te doen. Winterzeilen eraf en een beetje schoonmaken wellicht en dan ziet de haven er weer mooi uit. Van de boten die op dit moment in de haven liggen, wordt verwacht dat elke boot uiterlijk zondag 28 maart op zijn eigen plek ligt. Op die manier kunnen de boten die nu nog niet in de haven liggen ook op korte termijn naar hun ligplek.

Lees meer

Onderhoud talud

Vandaag is er zand geleverd om aan de taludzijde de tegels wat op te hogen. De vernieuwing van het talud heeft tot gevolg dat het zand nog wat moet inklinken. Dat betekent ook dat we nu na één jaar de tegels wat moeten ophogen op bepaalde plekken. Mooie klus voor een werkbeurt.

Lees meer

Van wie zijn deze surfplanken?

Er liggen twee surfplanken achter de groene portolo. De eigenaren van surfplank 8 en surfplank 9 worden verzocht zich te melden bij het bestuur.

bestuur@owv-rotterdam.nl

Lees meer

Oude fietsen verwijderen aub

Al lange tijd staan er drie fietsen met lege banden te verroesten op de haven. Graag houden we de haven netjes en de eigenaren van de fietsen worden verzocht de fiets te verwijderen. In de maand april maken we de haven klaar voor het vaarseizoen. Als de fietsen eind april er nog steeds staan, dan worden deze afgevoerd naar het milieupark.

Lees meer

zaterdag 10 april, afhellen boten van het werkeiland

Zaterdag 10 april worden de boten van het werkeiland gehaald. Om 8.15 uur koffie op het werkeiland en om 8.30 uur beginnen we met het afhellen. Het afhellen doen we met elkaar, dus iedereen met een boot op het eiland helpt mee om alle boten van het werkeiland te krijgen. Afhellen gaat sneller dan ophellen, dus we verwachten voor de lunch klaar te zijn met het afhellen.

Lees meer

ALV vrijdag 16 april 20 uur online

De Algemene Ledenvergadering (ALV) in het voorjaar is op vrijdag 16 april aanvang 20.00 uur. Gezien de Corona-maatregelen houden we deze ledenvergadering online. De agenda wordt begin april naar de leden gemaild.

Lees meer

Nieuwe steigers

De hoofdsteiger is vervangen door kunststof planken gedragen door hardhouten palen en balken. Elke ligbox wordt voorzien van enkele aanlegringen. Aanbevolen wordt om een paar vaste lijnen te gebruiken om gemakkelijk uit de box te gaan en weer aan te meren. Kijk bij een aantal boten om te bepalen hoe je een handig aanlegsysteem voor jouw boot kunt maken.

De nummers van de ligplaatsen worden op het kunststof geschroefd, de aanlegringen op het hardhout. Dit gebeurt onder leiding van de havenmeester.

Het is niet toegestaan dat leden aanlegringen of beschermingsmaterialen op de steigers monteren. Stootwillen (kleur zwart) mogen aan de steiger vastgemaakt worden door middel van een touw of tiewrap.

Lees meer

Vanaf 1 april de winterzeilen weg

In het voorjaar willen we de haven weer netjes hebben voordat het vaarseizoen gaat beginnen. Van een ieder wordt verwacht dat zijn of haar boot die in de haven ligt vanaf 1 april "vaarklaar" is en dat de winterzeilen zijn verwijderd. Dan ligt de haven er weer mooi bij.

Lees meer