OWV

Emmalaan 60 in Rotterdam

  Nieuws


Donderdag 9 maart naar Boot Holland

Op donderdag 9 maart organiseert de OWV een bezoek aan Boot Holland in Leeuwarden. Dit is de eerste botenbeurs in het jaar en na twee jaar wordt deze beurs weer georganiseerd. Gewoontegetrouw nemen we de trein naar Leeuwarden, bezoeken de beurs en vervolgens gaan we bij Het Wapen van Leeuwarden een hapje eten voordat we de trein naar Rotterdam weer nemen.

Wie van watersport houdt, kan bij Boot Holland zijn hart ophalen. Het aanbod in boten is gevarieerder dan ooit! Zo is de imposante steiger dé aanlegplaats voor motorjachten en is er een groot aanbod aan open boten, zeilboten, watersportaccessoires en scheepsbenodigdheden. Van nieuwe teakdekken tot aan elektronica en van landvasten tot aan scheepsramen, op Boot Holland vind je het allemaal.

Lees meer

OWV Reünie

De laatste vrijdag van de maand van 14.00 - 17.00 uur wordt de reünie-middag van de OWV georganiseerd in het Clubhuis. Oude herinneringen aan de haven delen of gewoon gezellig bijpraten met een hapje en een drankje. Bij voldoende belangstelling willen we dit vaker organiseren voor een ieder die mooie herinneringen heeft aan de tijd bij de OWV.

Lees meer

Fijne feestdagen en een goed begin

Graag tot ziens bij de OWV Nieuwjaarsreceptie op zondag 8 januari.

Lees meer

Nieuws werkzaamheden A16 bij de Rotte

De bouw van de tunnel ‘A16 Rotterdam’ onder het zuidelijk deel van de Rotte vordert gestaag. Het moment waarop ze ‘om-gaan’ komt eraan. Vaarweggebruikers passeren momenteel de tunnel via de noordzijde van de Rotte. In januari 2023 gaan ze de voorbereidingen treffen dat het water van de Rotte over het nieuwe zuidelijke deel van de Rotte wordt geleid. En dan gaan zij het noordelijke deel van de tunnel onder de Rotte bouwen. Naar verwachting duurt dit tot einde 2023.

De werkzaamheden die nodig zijn om te kunnen ‘om-gaan’ maken het vanuit oogpunt van veiligheid voor werknemers én vaarweggebruikers noodzakelijk, dat er in de periode van maandag 9 jan 2023 (07.00 uur) t/m vrijdag 3 feb 2023 (16.00 uur), de Rotte op maandag t/m vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur volledig is gestremd voor vaarweggebruikers. Buiten de genoemde tijdstippen, in het weekend en gedurende feestdagen kan wel worden gepasseerd. In de stremming overdag worden grote zware damwanden aangebracht, worden bestaande damwanden onder water afgebrand en vinden baggerwerkzaamheden plaats

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie zondag 8 januari

De OWV-Nieuwjaarsreceptie is op zondag 8 januari. Een mooie gelegenheid om andere OWV-leden te ontmoeten, bij te praten en elkaar het beste toe te wensen voor het nieuwe jaar. Het bestuur nodigt de OWV-leden van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Hele fijne feestdagen toegewenst en graag tot ziens in het nieuwe jaar op de haven!

Aart - Bas - Janhein - Hans - Harry - Joost - Ronald

Lees meer

Botenkeuring 2023

Op zaterdag 13 mei vindt de tweejaarlijkse botenkeuring weer plaats.

Alle boten in de OWV-haven worden op die dag gekeurd. Hiervoor ontvangt iedereen een uitnodiging per mail met daarin het tijdstip dat je verwacht wordt en een formulier om in te vullen. Waar wordt op gelet?
1. geen gebreken, veiligheid
2. representatief
3. verzekerd
4. brandblusser van 2 kg met manometer in groen

Voor de meeste boten geldt, dat een flinke schoonmaakbeurt al voldoende is om qua representativiteit door de keuring te komen.

Boten die op 13 mei niet door keuring komen, worden op 3 juni 2023 nogmaals gekeurd.
De tussenliggende tijd is ervoor om de geconstateerde gebreken alsnog in orde te maken.
De keuring wordt gedaan door OWV-leden onder leiding van bestuurslid Joost Polderman.

Kijk ook in de winter regelmatig of je boot nog goed vast ligt en of er geen water de boot in komt. Vooral na een storm of bij heftige regen blijkt dit nodig.

Lees meer

Mosselavond op 22 oktober

Op zaterdag 22 oktober is er weer een Mosselavond in ons Clubhuis. De mosselrecepten van Bas én Bas zelf staan weer garant voor een avond met een diversiteit aan bereidingswijzen van heerlijke verse Zeeuwse mosselen. Een mooie gelegenheid om de andere OWV-leden te ontmoeten, bij te praten én om gezellig te eten met elkaar. Aanmelden kan via het aanmeldformulier: https://owv-rotterdam.nl/voor-leden/aanmelden-mosselavond

Voor de partner die echt niet van mosselen houdt, wordt er Chinees gehaald. Dit kun je aangeven op het digitale formulier (kies: 1 persoon mosselen óf 2 personen mosselen óf 1 persoon mosselen + 1 persoon Chinees). We hebben plaats voor 25 mensen.

Lees meer

Verlicht varen wederom een succes

De laatste zaterdag van augustus is traditioneel de avond van het verlicht varen. Ook dit jaar was het weer een succes met het grote aantal versierde en verlichte boten die in convooi een tocht over de Bergse voor- en achterplas maakten.

Noteer voor 2023 alvast in je agenda: zaterdag 26 augustus, verlicht varen.

Lees meer

Wachtlijst voor de OWV

Er is nog steeds veel belangstelling om lid te worden van onze watersportvereniging. Op dit moment staan er 22 mensen op de wachtlijst. Het verloop is laag en dat is fijn voor de vereniging, maar het betekent geduld voor de mensen op de wachtlijst. Geïnteresseerden die "een ligplaats willen huren" moeten we teleurstellen. Een ligplaats is bij ons niet te huur. De ligplaatsen zijn exclusief voor onze OWV-leden die meewerken aan het onderhoud van de haven en het levendig houden van de vereniging.

Lees meer

Lampionnen optocht - verlicht varen 27 augustus

De Vereniging Bergse Plassen organiseert op zaterdag 27 augustus wederom de lampionnen optocht. Deze gaat van start op de Achterplas bij Plaswijckpark om 21.00 uur. Verzamelen vanaf 20.30 uur.

Het thema dit jaar is Pirates of the Caribbean. We hopen op erg (on)veilige plassen die avond.

Er moet rekening gehouden worden met de doorvaart hoogte bij de Straatweg. De mooiste boot wordt beloond met een prijs. Een beoordelingscommissie zal de prijs direct aan het einde van de rondvaart uitreiken.

De boot van Plaswijckpark opent de parade en alle deelnemers wordt gevraagd dit schip te volgen.

Nog even voor de duidelijkheid een aantal zaken:

- Vuurwerk en echte wapens (gezien het thema) zijn niet toegestaan.

- Let bij het versieren van de boot op de doorvaarthoogte van de tunnel bij de Straatweg.

- Alle deelnemende boten moeten verlichting voeren (De politie wordt zoals altijd uitgenodigd).

Een bijzondere avond en ook dit jaar hopen de organisatoren op een grote deelname.

Lees meer

Havenverlichting vernieuwd

Afgelopen week zijn de armaturen van de twee lantarenpalen op de steigers vervangen. De nieuwe lampen zijn led-verlichting, geven rondom licht dat sterker wordt als iemand binnen de straal van 5 meter komt. Aan de bovenkant zitten zonnepanelen als energiebron en er is een aansluiting op het lichtnet mocht de opbrengst van de panelen onvoldoende zijn. Aan de bovenkant zitten pinnen zodat er geen vogels op kunnen gaan zitten.

Lees meer

Overzichtskaart van de Rotte

Een overzichtskaart van de Rotte en omgeving met informatie over diverse activiteiten op en nabij de Rotte.

Zondagmiddag verkrijgbaar in het Clubhuis. We zijn van 14.00-17.30 uur open.

Lees meer

De Rotte plasticvrij

Op woensdagsmiddag 29 juni organiseert "de Rotte plasticvrij" een middag vol plezier met een maatschappelijk tintje. Je gaat namelijk aan de slag voor een Plasticvrije Rotte en Bergse Plas in Rotterdam.

Op het programma staat onder meer plasticvissen, plastic prikken en varen op de Rotte en de Bergse Plas. Na afloop staat een hapje en een drankje klaar zodat je gezellig kan nakletsen over de geslaagde middag.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Verzamelen Weissenbruchlaan bij de steiger tegenover Facet in Rotterdam Hillegersberg.


Lees meer

Bruggedicht bij de sluis

De ophaalbrug bij het Berg- en Broekse Verlaat is onlangs voorzien van een prachtig bruggedicht. Na twee jaar intensief lobbyen door de Stichting BergsePlassen bij de gemeente Rotterdam is de klep van de brug aan de onderzijde voorzien van een toepasselijk gedicht. ‘Hart voor de Plas’ is gemaakt door de Rotterdamse dichter Tanja Helderman.

Lees meer

Renovatie sluis Zevenhuizer Verlaat

Bericht van het Hoogheemraadschap:

De sluis wordt vanaf maandag 13 juni tot en met vrijdag 24 juni gestremd voor vaarverkeer. Wandelaars en fietsers kunnen tussen donderdag 9 juni en maandag 27 juni geen gebruik maken van het wandelpad grenzend aan de sluis. Op de foto ziet u een omleidingsroute voor wandelaars en fietsers.


Lees meer

Zwemmen in open water: let op!

Ter info: bericht van Gebied Hillegersberg-Schiebroek

Wanneer de temperaturen stijgen zoeken we graag het water op. Om te relaxen of voor een frisse duik. Maar let op! Zwemmen in open water is levensgevaarlijk en mag alleen op aangewezen plekken. Waar mag je dan wél zwemmen?

Het is een bekend zomers tafereel: mensen die van een brug over een kanaal een duik nemen. Levensgevaarlijk, voorwerpen onder water kunnen verwondingen veroorzaken en een brug is toch vaak hoger dan gedacht. In rivieren en kanalen zijn er bovendien draaikolken. En er zijn sterke stromingen waar zelfs de best getrainde zwemmers niet tegenop kunnen.

Daarom komt u in Overschie en Hillegersberg-Schiebroek binnenkort zwemverbodborden tegen met tekst en uitleg op deze locaties:

🚫 Brug van Cyrene (Oude Delftse Schie)

🚫 Hogebrug (Delfshavense Schie)

🚫 Jonkersbrug (Schie-Schie kanaal)

🚫 Rotterdamse Schiebrug (ter hoogte van keerlus Zestienhovensekade)

🚫 Voetgangersbrug (Rotterdamse Schie ter hoogte van Oudedijkse Schiekade 40)

🚫 Philip Willemsbrug over de Rotte

Wie toch zwemt in open water riskeert een boete van €140,- of meer. Ook als er bijvoorbeeld in de buurt van wachtplaatsen en afmeerplekken voor schepen, bij een sluis of stuw en in en rond (jacht)havens gezwommen wordt.

Waar mag zwemmen wel?

Zwemmen in open water kan op locaties als het Zwarte Plasje, de Kralingse Plas of de Zevenhuizerplas.

Kijk voor meer zwemplekken op www.zwemwater.nl

Lees meer

Bierproeverij zaterdag 11 juni 2022

Camiel verzorgt voor de OWV leden een bierproeverij op zaterdag 11 juni vanaf 17.00 uur. Aanmelden vooraf is nodig en dat kan via het formulier op de website of opgeven in het Clubhuis.

Lees meer

OWV Barbecue zondag 15 mei

Op zondag 15 mei organiseert de OWV een barbecue onder leiding van Farzin. Opgeven kan via de OWV-website op de activiteiten-pagina.


Lees meer

OWV leden kiezen de witte wijn 2022

De openingsborrel op 9 april was het moment dat de OWV leden uit drie witte wijnen konden kiezen welke witte wijn we dit seizoen gaan schenken. Het is de Viognier geworden, een Franse droge witte wijn uit de Langedoc. Laat de mooie zonnige middagen en avonden maar komen op ons terras aan het water.

Lees meer

Winterzeilen van de boten

Komend weekend is het weer tijd om de winterzeilen van de boten te halen en de boot weer in je eigen ligbox te plaatsen (m.u.v. ligbox 5 en 6).

Het eerste weekend van April is het moment dat van de OWV-leden wordt verwacht dat de boten in de haven weer schoongemaakt in gereedheid zijn gebracht voor het nieuwe vaarseizoen.

Een week later -op zaterdag 9 april- is het afhellen van de boten van het werkeiland en daarna gaan we vanaf 16.00 uur het vaarseizoen feestelijk openen. 🥂

Lees meer

Wat wordt de OWV witte wijn 2022?

De feestelijke borrel voor de opening van het vaarseizoen op zaterdag 9 april van 16.00-18.00 uur is tevens het moment waarop de OWV-leden kunnen bepalen wat de "OWV witte wijn 2022" gaat worden.

We hebben drie verschillende witte wijnen om te proeven, de meeste stemmen gelden.

Lees meer

Opening vaarseizoen

Lees meer

Watersport TV online

Nu de zon zo schijnt kijken we uit naar het komende vaarseizoen. Om alvast in de stemming te komen, het Watersport Magazine is een watersportzender en online 'lijfblad' voor watersporters met reportages, interviews, columns, tips & tricks. "Het belangrijkste nieuws, video's, verhalen en series voor watersportliefhebbers!"

www.watersport-tv.nl

Lees meer

Inzamelpunt bilgewater

In de portoloo staat het inzamelpunt voor bilgewater. Het is in Nederland verboden om bilgewater in het oppervlaktewater of in het riool te lozen. Bij een ingebouwde motor is er namelijk risico dat het water onderin de boot (de bilge) vervuild is met olieresten e.d. Gebruik hiervoor dus het inzamelpunt; de havenmeester en de bestuursleden kun je hiervoor benaderen. Dit is dus uitsluitend voor bilgewater. Oude motorolie e.d. dient direct bij het milieupark ingeleverd te worden.

Lees meer

Klaverjassen en Sjoelen Tweede Paasdag

Op Tweede Paasdag vanaf 14.00 uur is het klaverjassen en sjoelen in het Clubhuis.

Na afloop is er weer die overheerlijke spaghetti van Margreth. Opgeven via deze link.

https://owv-rotterdam.nl/voor-leden/aanmelden-18-april

Lees meer

Paella avond zaterdag 19 maart

Smullen van dit heerlijke gerecht uit Valencia. Liesbeth en haar zus laten ons proeven van een paella zoals zij het geleerd hebben van hun Spaanse familieleden. Uiteraard is er ook Sangria! Maximaal 20 personen, aanmelden via het formulier of in het Clubhuis.

let op! 20 plekken zijn op dit moment al gereserveerd, je kunt je via het formulier nog opgeven voor de reservelijst. Zodra er een annulering binnen is, krijg je bericht.

https://owv-rotterdam.nl/voor-leden/aanmelden-paella-avond

Lees meer

Brandblussers op de haven

De brandblussers op de haven, in het clubhuis en op het werkeiland zijn onlangs gekeurd en één blusser is vervangen. Het is handig om te weten waar ze hangen in geval van nood. Van elk OWV-lid wordt tevens verwacht aan boord te beschikken over een 2 kg brandblusser.

Lees meer

Clubhuis weer open op zondagmiddag

Ons Clubhuis is weer open op de zondagmiddagen tussen 15.00 en 18.00 uur.

Aangezien het Clubhuis onder de Horeca valt, zijn de Corona-maatregelen ook bij ons van toepassing.

Lees meer

Clubhuis gesloten tot en met 14 januari 2022

In verband met de Corona-maatregelen is ook ons Clubhuis tot en met 14 januari gesloten.

Lees meer

Digitaal Rottecafé

Maandag 13 december 2021 van 16.00 tot 17.00 uur wordt er een digitaal Rottecafé georganiseerd via Microsoft Teams.

Een 'zeepkist'-variant van een uurtje, waarbij verschillende sprekers kort en bondig informatie geven over hun projecten en activiteiten. Er is ook gelegenheid om vragen te stellen.

Sprekers
Op 13 december komen o.a. onderstaande sprekers aan bod:

  • Erik Rumpff – Uitvoeringsagenda Landschapspark de Rotte
  • Karin Hille – Schoon, heel en veilige Rotte
  • Hans van Weel - Schone & veilige Bergse Plassen
  • Linda van Rij en/of Noortje Schrauwen - Plastic Vrije Rotte
  • Gilles Luijendijk en Benjamin Quist – Uitbreiding pand roeivereniging Skadi
  • Mariëlle van den Berge – Terugblik Rotteconferentie

Aanmelden
Je kunt jezelf aan- of afmelden voor het digitale Rottecafé via het aanmeldformulier. Je ontvangt dan op de dag zelf de toegangslink voor het Rottecafé. Je kunt je ook onder voorbehoud aanmelden.

Ben je aan aangemeld? Dan hoef je je niet opnieuw aan te melden!

We hopen jullie allen digitaal te zien bij het Rottecafé.

Met vriendelijke groet,

Stichting Plezierrivier de Rotte
Ewoud, Erik, Harry, Marja, Carol, Damo en Mariëlle

Lees meer

Oktober nieuws plezierrivier de Rotte

Oktober, de laatste warme zonnestralen schijnen, de bladeren kleuren rood, geel en oranje en het weer is afwisselend stralend en onstuimig. Het is herfst! Stichting Plezierrivier de Rotte informeer over alles wat speelt omtrent het Landschapspark de Rotte.

De nieuwsflits van deze maand:

Terugblik Rotteconferentie

Ewoud Dekker nieuwe voorzitter stichting Plezierrivier

Michael Kortlandt nieuwe Kinderburgemeester van de Rotte

'De sterkste schakel' wint open oproep Poort van Noord

Carol Hol onderscheiden met Rotterdamse Erasmusspeld

Succesvolle editie Rotterdam Experience

Eerste editie Rotte Dam Loop geslaagd

Crooswijkse Bocht 'Under construction'

Poort van Noord weer in de aandacht bij het Stadsmakerscongres 2021

Eerste verkenningen voor Plasticvrije Rotte

Nieuws vanuit ons netwerk

lees de nieuwbrief via deze link

Lees meer

Hellen klaar, werkbeurten gaan van start

De eerste zaterdag van oktober is gereserveerd voor het winterklaar maken van het werkeiland. De tweede zaterdag van oktober helpen we elkaar met het hellen van de boten. De derde zaterdag van oktober beginnen de werkbeurten. Dit is het ritme van de OWV en zo zorgen we met elkaar ervoor dat de haven goed onderhouden blijft. Dit jaar gaan we verder met het vernieuwen van de steigers. Ieder werkend lid met ligplaats is ook dit jaar ingedeeld voor twee werkbeurten.

Het hellen is voorspoedig verlopen. Door de inzet van een ieder was het hellen zaterdag om 13.00 uur al klaar. Het weer hielp dit jaar ook enorm mee!

Lees meer

Gourmet en Kaasfondue avond

Op zaterdag 23 oktober wordt er voor de OWV-leden een Gourmet en Kaasfondue avond georganiseerd. Er is plek voor max 20 personen. Aanmelden kan in het clubhuis of met een mail naar jachthaven@owv-rotterdam.nl

Lees meer

Corona-toegangs-bewijs bij de OWV

Vanaf 25 september 2021 geldt het controleren van het Coronatoegangsbewijs (CTB) ook bij de OWV voor de horecafaciliteiten in het Clubhuis. Op het moment dat de horecafaciliteiten van het Clubhuis gebruikt worden, moet iedereen die naar binnen wil -in de ruimte waar de bar staat en de stoelen en tafels staan- zijn of haar CTB (of vaccinatiebewijs) tonen. Zonder een CTB (of vaccinatiebewijs) is het alleen mogelijk om buiten het Clubhuis iets te drinken/eten.

Het CTB (of een vaccinatiebewijs) wordt gescand overeenkomstig en zolang de richtlijnen voor de horeca van toepassing zijn. Als vereniging gaan we hier zorgvuldig mee om, o.a. om te voorkomen dat we een boete van 2500 euro krijgen. Tot nader bericht geldt dit voor alle reguliere en bijzondere activiteiten in het Clubhuis.

Lees meer

Feestelijke bijeenkomst einde vaarseizoen 2021

De tijd vliegt voorbij en hopelijk komen er nog een paar mooie nazomerdagen, maar het einde van vaarseizoen 2021 is nu toch echt in zicht. Het bestuur van de OWV nodigt al haar leden en donateurs van harte uit om het vaarseizoen feestelijk met elkaar af te sluiten op zaterdag 25 september van 16.00 tot 18.00 uur op de OWV-haven. Uiteraard zijn partners en kinderen van onze leden ook van harte welkom.

Wij zorgen voor een hapje en een drankje en.... voor alle werkende leden, ondersteunende leden en donateurs is er een klein presentje.

Hoewel het varen even stil ligt in de winter, blijven we als vereniging actief met het organiseren van diverse activiteiten (zie het overzicht van alle reeds geplande activiteiten op onze website) en uiteraard zijn er de werkzaamheden tijdens de werkbeurten in de haven. Op die manier houden we contact met elkaar totdat in april 2022 een mooi nieuw vaarseizoen voor ons ligt.

Je aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld.

Lees meer

Buitenboordmotor winterklaar maken

Regelmatig komt de vraag voorbij over het winterklaar maken van de buitenboordmotor. In dit filmpje wordt het stap voor stap uitgelegd.

https://youtu.be/vbpQU_yIkTU

Lees meer

Pannenkoekenmiddag druk bezocht

Francesco en Hélèn waren al vroeg aan de slag met alle voorbereidingen. Om 13 uur stonden de eerste pannenkoekenliefhebbers al in het Clubhuis en na ruim 200 pannenkoeken was de emmer beslag leeg en de OWV-leden voldaan. Weer een bijzonder geslaagde middag vanwege heerlijke pannenkoeken, het mooie terrasweer en de gezelligheid die de aanwezige OWV-leden meebrachten. In 2022 is de pannenkoekenmiddag weer op de vertrouwde datum: de zondag na vaderdag.

Lees meer

Verlicht varen wederom een succes

Het verlicht varen op de laatste zaterdagavond van augustus is de traditionele afsluiting van het vaarseizoen. Gelukkig is deze avond dit jaar weer georganiseerd en er was volop belangstelling om met een versierde boot de route op de Bergse Plassen te volgen.

Lees meer

Mosselavond wederom een succes

De mosselavond in het clubhuis van de OWV was weer een succes. Eten en drinken in goed gezelschap maakt een gezellige avond. Dank aan Bas die weer krakend verse mosselen rechtstreeks uit Bruinisse heeft gehaald en deze op drie verschillende manieren heeft bereid: gekookt in Belgisch bier, met Zeeuws spek en op Thaise wijze. Voor degene die niet van mosselen houden waren er diverse saté-en shaslick gerechten. Hou de OWV-website in de gaten voor de komende activiteiten van onze vereniging.

Lees meer

Veilig zwemmen in de Bergse Plassen

De Bergse Plassen in Hillegersberg-Schiebroek (Rotterdam) zijn geen officieel zwemwater zoals bijvoorbeeld de Kralingse Plas. Toch wordt er regelmatig gezwommen in en zien we een toename van het aantal lange-afstand-open-water zwemmers. Stichting Bergse Plassen wilt wat tips geven om veilig te zwemmen in de Bergse Plassen ook al is het geen officieel zwemwater. Stichting Bergse Plassen werkt hiermee samen met Politie Eenheid Rotterdam en 010 Sports. Zwemmen in de Bergse Plassen is altijd voor ieders eigen risico. lees meer

Lees meer

Zondag 12 september Pannenkoekenmiddag

Welkom op zondag 12 september vanaf 13.00 uur bij de populaire pannenkoekenmiddag!

Lees meer

Geslaagde wijnproeverij

We kijken terug op een prachtig vaarweekend en een geslaagde wijnproeverij. Dank aan iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de gezelligheid. Extra dank aan Wilma en Arien voor de organisatie. Hou de OWV-website in de gaten voor de andere activiteiten.

Lees meer

Mosselavond 7 augustus volgeboekt

De aanmeldingen kwamen snel binnen en helaas kunnen we geen nieuwe aanmeldingen meer aannemen, we zitten vol.

Hou de website in de gaten voor andere OWV-activiteiten.

Lees meer

Lampionnen optocht zaterdag 28 augustus


De vereniging Bergse Plassen nodigt de OWV-leden uit om samen met de andere watersporters van de Bergse Plassen deel te nemen aan de Lampionnen optocht op zaterdag 28 augustus. Deze zal van start gaan op de Achterplas bij Plaswijckpark om 21.00 uur, verzamelen vanaf 20.30 uur.

Dit jaar is het thema voor het versieren van de boten Zomersporten 2021. Door de vele sport activiteiten en de Olympische spelen kan er gekozen woden uit vele mooie team sporten. De mooiste boot wordt beloond met een prijs. De beoordelingscommissie doet de prijsuitreiking direct aan het einde van de rondvaart.

De boot van Plaswijckpark opent de parade en alle deelnemers wordt gevraagd dit schip te volgen. Plaswijckpark heeft ook de route gemaakt.

- de corona regels zijn van toepassing

- vuurwerk is niet toegestaan

- hou met het versieren rekening met de doorvaart hoogte bij de Straatweg

- alle deelnemende boten moeten verlichting voeren.

Een mooie evenement dat vorige jaar niet door kon gaan, maar gelukkig dit jaar weer wordt georganiseerd.
Lees meer

Wijnproeverij met Spaanse wijnen: zaterdag 17 juli

Op zaterdag 17 juli wordt in ons Clubhuis een wijnproeverij georganiseerd met prachtige witte en rode wijnen uit Spanje. Arien gaat ons meer vertellen over de wijnen en we zorgen dat er brood, kaas en salade is tijdens het ontdekken van de wereld van de Spaanse wijnen. Er is plaats voor 20 wijnproevers, dus meld je snel aan: jachthaven@owv-rotterdam.nl of via het aanmeldformulier op de pagina "activiteiten"

Lees meer

Blauwalg Bergse Plassen

Op dit moment vermeerdert de aanwezige blauwalg in de Bergse Plassen snel. Na het weekend plaatst de gemeente Rotterdam waarschuwingsborden. Zwemmers die in aanraking komen met blauwalg kunnen binnen twaalf uur last krijgen van irritaties aan hun ogen en huid. Andere klachten zijn koorts, hoofdpijn, gezwollen lippen en maag- en darmklachten, zowel diarree en overgeven. De verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vaak vanzelf. Ook honden kunnen last krijgen van blauwalg. Ze krijgen de bacterie bijvoorbeeld binnen als ze hun vacht likken. Let dus goed op.

Lees meer

De Rotte Conferentie

Het is zover! Na uitstel geen afstel, de Derde Rotteconferentie gaat door. Het thema is ‘Landschapspark de Rotte’ van oorsprong tot dam. Een landschapspark in en nabij steden, met grote betekenis voor het metropolitane leven, wonen en recreëren, voor integratie, onderwijs en ondernemen, voor water en natuur. Hoe dit te bereiken, met volle aandacht voor evenwicht tussen levendigheid en leefbaarheid? De OWV leden worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze open discussie.

SAVE THE DATE
3 september 2021
09:30 - 15:30 uur

Reserveer de datum alvast in je agenda. De officiële uitnodiging en het programma volgen op korte termijn. Aanmelden kan al via deze link

Lees meer

Inspectie van de Westlander

Vrijdag 25 juni is de Westlander op de kant gezet bij de Alvo voor een grondige inspectie. De Westlander moet in goede staat van onderhoud blijven, want deze is nodig om komende winter de onderhoudswerkzaamheden aan de haven te kunnen doen. Bas heeft de Westlander met de hogedrukreiniger schoongespoten en OWV-lid Toni heeft met meetapparatuur de wanddikte van de Westlander op diverse plekken vastgesteld en een overzicht gemaakt van de slechte plekken. Over het algemeen valt het mee, maar op een paar plekken waar de wanddikte onvoldoende is, moeten platen gelast worden. De eerste twee weken van september worden de werkzaamheden aan de Westlander uitgevoerd, zodat we in oktober weer met de werkbeurten kunnen starten.

#samenonderhoudenwedehaven

Lees meer

Nieuw bord bij de ingang

Het was hard nodig, een nieuw bord met huisnummer bij de ingang van onze jachthaven. Dank aan Bas en Harry die dit weer mooi voor de vereniging geregeld hebben!

#samenonderhoudenwedehaven

Lees meer

Hiswa te water

De 37ste editie van de HISWA te water vindt plaats in Batavia Haven Lelystad. De haven zal dan weer worden omgetoverd tot het walhalla voor ieder type watersporter, van 1 tot 5 september. www.hiswatewater.nl

Lees meer