OWV

Emmalaan 60 in Rotterdam

Nieuws


Verkeersregelaar op de Rotte vanaf 1 juni

Er komt een verkeersregelaar op de Rotte zodat de watersporters toch meer gebruik kunnen maken van de Rotte en naar de Rottemeren kunnen varen.

Zie onderstaand bericht van het projectbureau:

"De Rotte zal vanaf 1 juni aanstaande weer begaanbaar zijn voor alle vaarweggebruikers, maar wel met een tijdelijke vaarstop. In deze mail zal deze vaarstop verder worden toegelicht.

Iets meer dan een week geleden hebben jullie van ons bericht gekregen dat het boren van de palen in de Rotte opnieuw langer zal gaan duren. Het boren van de palen in de Rotte blijft moeizaam gaan en door extra voorwaarden vanuit bevoegd gezag kunnen we geen volle productie draaien. Deze factoren zijn er de reden van dat we de datum van 31 mei a.s. (de eerder gecommuniceerde einddatum) niet gaan halen. We hebben de vaarwegbeheerder, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, hierover inmiddels geïnformeerd. Door deze vertraging komen we steeds verder in het vaarseizoen en daarom zijn we opzoek gegaan naar alternatief voor het volledig stremmen van de Rotte.

Vanaf 1 juni aanstaande zal de stremming opgeheven worden, maar met een tijdelijke vaarstop. Deze aanvullende maatregel is dat er aan weerszijden van het boorplatform een motorboot met een verkeersregelaar ligt. Bij het uitvoeren van de risicovolle werkzaamheden zullen de verkeersregelaars de Rotte tijdelijk (maximaal 15 minuten) dicht zetten. Vergelijk deze vaarstop met het wachten op een sluis. We kunnen niet van te voren plannen wanneer deze risicovolle werkzaamheden uitgevoerd zullen worden en kunnen geen indicatie geven wanneer er 15 minuten gewacht moet worden. Wel kunnen we aangeven dat er circa 3 maal per dag risicovolle werkzaamheden plaats zullen vinden. We denken met deze vaarstop een meer flexibele passage mogelijk te maken.

Naar verwachting duurt het boren van de palen tot week 26, oftewel 30 juni. In juli zullen er twee weken lang damwanden geplaatst worden in de Rotte. In deze twee weken wordt met eenzelfde vaarstop (sluis met motorbootjes) de Rotte op een veilige manier begaanbaar gehouden."