OWV

Emmalaan 60 in Rotterdam

Nieuws


Werkzaamheden bij de Rotte duren langer

Onderstaand bericht van het projectkantoor De Groene Boog laat ons weten dat de Rotte langer gestremd is dan verwacht, maar dat op zaterdagen en zondagen de werkzaamheden stil liggen, zodat de Rotte in de weekeinden bevaarbaar is. Dat betekent tot en met vrijdag 2 juli stremming van de Rotte van maandag t/m vrijdag tussen 07.00-19.00 uur, met een passage moment tussen 09.30-10.30 uur.

Hierbij wil ik u informeren dat het boren van de palen in de Rotte tbv de tunnel ‘A16-Rotterdam’ opnieuw langer gaat duren. Dat komt enerzijds omdat bevoegd gezag ons extra voorwaarden oplegt in de vorm dat wij in de voorjaarsvakantie een hele week bepaalde werkzaamheden niet mochten uitvoeren. Daar boven op zijn er werktijdbeperkingen opgelegd ten aanzien van het boren van de palen in de Rotte. Om de bewoners die in de directe nabijheid wonen niet teveel bloot te stellen aan de bouwhinder van alle werkzaamheden die daar op een beperkt oppervlak moeten worden uitgevoerd, mogen wij de werkzaamheden enkel uitvoeren op maandag tot en met vrijdag en wordt het ons niet toegestaan om op zaterdagen te werken. Aan de andere kant blijft het proces van het boren van de palen in de Rotte moeizaam gaan. Deze factoren zijn er de reden van dat wij de datum van 31 mei a.s. niet gaan halen. Wij hebben de vaarwegbeheerder, het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, hierover inmiddels geïnformeerd.

Op dit moment moeten er nog ca 40 van de 180 palen worden geboord. Met de beperking van bevoegd gezag die nu geldt, verwachten wij in wk 26 gereed te kunnen zijn met het boren van de palen. Als bevoegd gezag wel akkoord gaat dat wij weer volle productie kunnen maken, dan verwachten wij eind wk 23 gereed te kunnen zijn met het aanbrengen van de palen. Wij hebben de vaarwegbeheerder aangegeven dat wij een verzoek gaan doen om de stremming, onder dezelfde omstandigheden als nu (stremming Rotte maandag t/m vrijdag tussen 07.00-19.00 uur met een passage moment tussen 09.30-10.30 uur) te verlengen tot eind wk 26.

Wij zijn in gesprek met bevoegd gezag met als doel om de werkzaamheden, binnen de geldende wetgeving, op een zo snel mogelijke manier te kunnen uitvoeren teneinde ook de periode van bouwhinder voor ‘omgevingspartijen’ zo kort mogelijk te houden.