Activiteiten

Gedurende het jaar organiseren de OWV-leden diverse activiteiten zoals:

mosselavond - klaverjasmiddagen - fondue avond - bezoek aan botenbeurs - wijnproeverij - paella-avond - bierproeverij - barbecue -pannenkoekenmiddag - basiskennis veilig varen

Het clubhuis is het hele jaar open op de zondagmiddagen.

Kom gezellig wat drinken in het clubhuis op zondagmiddag tussen 14.00 en 17.30 uur en ontmoet de andere OWV-leden.

Zaterdag 6 april:
Opening vaarseizoen 16-18 uur

Vrijdag 24 mei:
Algemene Leden Vergadering,
20 uur

Zaterdag 8 juni:
Rosé en Salades, 18 uur

Zondag 23 juni:
Pannenkoekenmiddag vanaf 13 uur

Zaterdag 24 augustus:
Mosselavond, 18 uur

Zaterdag 28 september:
Afsluiting vaarseizoen 16-18 uur

Vrijdag 15 november:
Algemene Leden Vergadering, 20 uurZatZ

IJsverkoop op zondagmiddagen als het Clubhuis geopend is.

Betalingen alleen met pinpas in het Clubhuis.

In het clubhuis vallen wij onder dezelfde regels als die voor de horeca van toepassing zijn.

Betaald parkeren Kleiwegkwartier

In het Kleiwegkwartier is het betaald parkeren van maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 23.00 uur. Er zijn twee parkeerautomaten dichtbij de haven, parkeerzone is 800.

Het laagste straatparkeertarief van € 1,76 per uur is van toepassing.

Voor leden met een ligplaats in de OWV-haven en die niet in het Kleiwegkwartier wonen, is het mogelijk om via de vereniging een parkeervergunning met de looptijd van één jaar aan te vragen voor het bewonerstarief van € 115,20 per jaar.

Voor meer informatie, mail naar jachthaven@owv-rotterdam.nl

Klokplas

De jachthaven van de OWV ligt aan de Klokplas. Vanaf de Klokplas is het maar een klein stukje varen naar de Bergse Achterplas en de Bergse Voorplas. De sluis Bergse- en Broekse Verlaat is de verbinding naar de rivier de Rotte.

Foto laat de situatie van lang geleden zien toen kanoverhuur Cor Klok hier gevestigd was. De naam Klokplas is gebleven. Sinds 1966 heeft de OWV als vereniging hier een jachthaven met een verenigingsgebouw.

Nieuwe steiger met nieuwe aanlegringen

De hoofdsteiger aan de kant van het clubhuis is vervangen door kunststof planken gedragen door hardhouten palen en balken. Elke ligbox wordt voorzien van enkele aanlegringen.

Aanbevolen wordt om aan de aanlegringen een paar vaste lijnen te zetten om gemakkelijk uit de box te gaan en weer aan te meren. Kijk eventueel bij een aantal boten om te bepalen wat een handig aanlegsysteem voor de boot is.

De nummers van de ligplaatsen zijn op het kunststof geschroefd, de aanlegringen op het hardhout.

Het is niet toegestaan dat leden aanlegringen of beschermingsmaterialen op de steigers monteren. Stootwillen (kleur zwart) mogen aan de steiger vastgemaakt worden door middel van een touw of tiewrap.

Nieuwe steigers bij het werkeiland

In juni 2020 zijn de twee steigers bij het werkeiland vernieuwd. Ook hier gebruiken we hardhouten palen met kunststof planken. Hiermee zijn deze steigers ook duurzaam vernieuwd. Op 27 maart 2021 is er een damwand geplaatst om te voorkomen dat er zand ophoopt tussen de twee steigers. Op deze manier is het niet meer nodig om zand te laten wegspuiten voordat we kunnen op- of afhellen.

OWV haven app

OWV haven app

Deze app is bedoeld om de OWV leden snel te informeren over actuele zaken die over de haven gaan. Alleen de beheerders van deze whatsapp groep kunnen berichten plaatsen. Eventuele berichten van leden kunnen dus via de beheerders geplaatst worden.

OWV borrelpraat app

OWV Borrel-app

Informatie uitwisseling tussen leden over wat er speelt in en rond de haven en dat relevant is voor de OWV leden.

Berichten vanuit het bestuur worden gecommuniceerd via de OWV haven WhatsApp groep.

Botenkeuring 2025

Alle nieuwe boten die in de haven komen, die worden gekeurd en iedere 2 jaar worden alle vaartuigen gekeurd. Het doel is om er voor te zorgen dat de boten in goede staat zijn en geen (gevaarlijke) gebreken hebben. Ook wordt er gekeken of de boot beschikt over een goede brandblusser en of de boot verzekerd is.

lees meer over de botenkeuring...

Vissen In onze haven is niet toegestaan

In de OWV-haven mag niet gevist worden.

Meer informatie over vissen in de regio Rotterdam....

NIET ZWEMMEN IN DE HAVEN

Voor de gehele OWV haven geldt dat het verboden is om in de haven te zwemmen.

De vijf trappen bij de steigers zijn geplaatst zodat iemand in geval van nood voor zijn of haar eigen veiligheid zo snel mogelijk uit het water kan.
Informeer dus je gezinsleden én gasten hierover.

Dit zwemverbod geldt overigens voor alle havens om levensgevaarlijke situaties te voorkomen.

Als je iemand in de haven ziet zwemmen, informeer deze persoon dat dit niet mag svp.
Met elkaar houden we de haven veilig.

De sup-steiger bij de groene portolo is de toegewezen opstapplek voor suppers.

Planning onderhoud

Tussen oktober en april heeft elk lid twee werkbeurten. De hoofdsteiger aan de kant van het clubhuis, het terras van het clubhuis en de vingerpieren zijn vervangen in 2021/2022. In 2022/2023 is de hoofdsteiger aan de kant van de Alvo vervangen en de vingerpieren aan de binnenzijde. In 2023/2024 gaan we verder met het vernieuwen van de nog oude vingerpieren. 

Het goede nieuws is dat we dit duurzaam doen, waardoor we naar verwachting ook de komende 25 jaar relatief onderhoudsarm vooruit kunnen. Klik hier voor meer informatie....

OPVANG BILGEWATER

In de portoloo staat het inzamelpunt voor bilgewater. Het is in Nederland verboden om bilgewater in het oppervlaktewater of in het riool te lozen. Bij een ingebouwde motor is er namelijk risico dat het water onderin de boot (de bilge) vervuild is met olieresten e.d. Gebruik hiervoor dus het inzamelpunt. Dit is uitsluitend voor bilgewater.

Oude motorolie e.d. dient direct bij het milieupark ingeleverd te worden.

Bootnaam

Een Bootnaam is verplicht volgens het Binnenvaart-politiereglement (artikel 2.02); er is namelijk wettelijk vastgesteld dat alle schepen een naam moeten hebben. Hebben zij dit niet, dan mogen zij volgens de wet geen eens deelnemen aan het scheepvaartverkeer. Er is één uitzondering op deze regel. Boten welke sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur en korter zijn dan 20 meter, hoeven namelijk geen naam te hebben. Deze 'snelle motorboten' zijn wel verplicht om een registratieteken op de buitenzijde van de boot te plaatsen.

Als er geen naam op je boot staat, riskeer je een boete van €90. De politie heeft aangekondigd dit te gaan handhaven.

Controleer of het hek goed dicht zit

Veiligheid

Sluit altijd het toegangshek zodat alleen leden toegang tot het terrein hebben.
Het haventerrein is alleen toegankelijk voor de OWV-leden en hun thuiswonende gezinsleden. Gasten zijn welkom onder begeleiding van het betreffende OWV-lid. Het uitlenen van een Salto-sleutel is dus niet toegestaan. 

Met elkaar houden we de haven netjes

Klein afval kan in de container van de haven gedaan worden. Groot afval meenemen naar huis of naar het milieupark afvoeren. Geen afval naast de containers plaatsen a.u.b.

Veilig lopen op de steigers

Veiligheid op de steigers

Zowel bij het wegvaren als bij het aanleggen, zorg ervoor dat het loopgedeelte op de steigers vrij is van touwen, lijnen of andere spullen zodat niemand dat hindert of daarover kan struikelen.

Fietsen binnen het hek

Fietsen binnen het hek plaatsen

Iedereen wordt verzocht om de fietsen binnen het hek te plaatsen en in de fietsenrekken. Op die manier blijven er parkeerplekken beschikbaar voor leden die met de auto komen en raakt onze heg niet beschadigd.

sleutelTip

De Salto sleutel heeft regelmatig een update nodig. Dit gebeurt automatisch als u de sleutel gebruikt bij de ingang. Het lang niet gebruiken van de sleutel kan ertoe leiden dat de software de sleutel uitschakelt. Dit kan vooral bij andere deuren tot problemen leiden. Werkt een sleutel niet meer, laat het dan even weten, vaak kunnen we deze sleutel dan op afstand een update geven waardoor het opnieuw aanbieden bij de hoofdingang tot een automatische update leidt.

Toegang via de telefoon is ook mogelijk en kan door de leden van de vereniging aangevraagd worden bij het bestuur. Het werkt als volgt.

U belt een nummer, de computer ziet aan de hand van nummerherkenning dat u het bent en verbreekt automatisch de verbinding (dus geen kosten). De computer opent daarna de hoofdingang voor enkele seconden. Andere sloten dan de hoofdingang kunnen dus niet geopend worden met de telefoon.
Bij het aanvragen van toegang, graag naam en box nummer vermelden.

Gebruik dus af en toe ook de sleutel, zodat deze actief blijft.

zwemmen in de plassen

Voor de veiligheid is het niet toegestaan om te zwemmen in de haven. Zwemmen in de plassen is heel goed mogelijk en de watertemperatuur is al snel aangenaam. Sommige mensen zwemmen zelfs zomers en 's winters in de plas. Er kan sprake zijn van blauwalg na een lange warme periode in de zomer. Het water wordt gecontroleerd en zodra het niet veilig is om te zwemmen komen er waarschuwingsborden te staan. Meer informatie over zwemmen in de Bergse Plassen.

Honden zijn welkom op de OWV-haven, maar zij moeten aangelijnd zijn.

Boot & vlag

De natievlag wordt alleen gehesen wanneer u aan boord bent. Als u even een boodschap gaat doen laat u de vlag uiteraard hangen. Gaat u echter weer naar huis dan moet u de vlag binnenhalen. Net zoals ‘s avonds; de vlag mag alleen overdag hangen.


vAnaf 1 april de winterzeilen weg

Haven vanaf 1 april "vaarklaar"

In het voorjaar willen we de haven weer netjes hebben voordat het vaarseizoen gaat beginnen. Van een ieder wordt verwacht dat zijn of haar boot in de haven vanaf 1 april "vaarklaar" is en dat de winterzeilen zijn verwijderd. Dan ligt de haven er weer mooi bij.

De haven

84 ligplekken voor OWV-leden

jachthaven@owv-rotterdam.nl

DE Havenmeester

Ronald Weimar

havenmeester@owv-rotterdam.nl

Bestuur OWV

Het bestuur van de Onderlinge Watersport Vereniging bestaat uit zeven OWV-leden.

Het dagelijks bestuur van OWV bestaat uit de voorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Hans Middag, voorzitter

Aart Geurtsen, penningmeester

Bas van de Ven, secretaris

Ronald Weimar, havenmeester

Harry de Jong, algemeen bestuurslid

Jan-Hein Tempelman, algemeen bestuurslid

Joost Polderman, algemeen bestuurslid

bestuur@owv-rotterdam.nl